ua en ru

Президент Туреччини оголосив про проведення дострокових виборів

Президент Туреччини оголосив про проведення дострокових виборів Фото: президент Туреччини (facebook.com/RecepTayyipErdogan)

Вибори планували провести в листопаді 2019 року

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган оголосив про проведення дострокових президентських і парламентських виборів 24 червня. Про це повідомляє Anadolu Agency.

Про відповідне рішення Ердоган оголосив після зустрічі з Девлетом Бахчелі, лідером опозиційної партії націоналістичного руху, який закликав провести дострокові вибори 26 серпня.

"Транскордонна операція Туреччини в Сирії та ситуація в Сирії та Іраку змушує Туреччину подолати невизначеність якнайшвидше. Саме тому у ході переговорів з паном Бахчелі ми вирішили провести вибори 24 червня 2018 року, у неділю", - заявив Ердоган на прес-конференції.

Спочатку вибори планували провести в листопаді 2019 року.

16 квітня 2017 року у Туреччині відбувся референдум, в ході якого більшість виборців ухвалили рішення на користь законопроекту з 18 статей про перехід від парламентської до президентської системи.

Нагадаємо, раніше сьогодні повідомлялося, що Туреччина вкотре продовжила режим надзвичайного стану на три місяці.

Зазначимо, надзвичайний стан в Туреччині ввели влітку 2016 року після невдалої спроби військового перевороту. Також повідомляється, що цей режим продовжили на тлі протестів опозиції, яка виступає проти підсумків референдуму про розширення повноважень президента.