ua en ru

Президент Туреччини допускає можливість зміни конституції країни

Президент Туреччини допускає можливість зміни конституції країни Фото: турецький президент Реджеп Таїп Ердоган розповів про можливі зміни в законодавстві країни

Зміна конституції Туреччини стане можливою з погодженням інших партій

Після невдалої спроби перевороту в Туреччині, конституція країни може бути змінена. Про це заявив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, передає DW.

"Можливі обмежені зміни конституції за погодження інших партій", - сказав він.

Також він підкреслив, що масштабні арешти у Туреччині покликані виявити спільників збурювачів невдалого перевороту. За його словами, з моменту путчу затримано уже 10 400 осіб, арештовані 4 060 людей, у тому числі - 103 військові генерали.


Ердоган також розповів про створення нової структури в армії для поповнення її "новою кров'ю". Він допускає можливість нової спроби перевороту. Втім, на його думку, вона буде складнішою, оскільки Туреччина "стала більш пильною".

Турецький президент визнав прогалини у роботі спецслужб напередодні путчу та додав, що армія має вивчити "дуже серйозні уроки". За його даними, під час спроби перевороту загинули 246 осіб, окрім заколотників, травмовані 2 185 осіб.

Нагадаємо, ЄС закликав Туреччину дотримуватися прав людини під час НС.