ua en ru

Президент Сирії Асад передав секретне послання Папі Римському

Президент Сирії Башар Асад передав папі римському Франциску якесь послання особистого характеру, повідомила сьогодні офіційна інформаційна служба Ватикану.

Сирійська делегація на чолі з членом кабінету міністрів Джозефом Суэйдом відвідала Ватикан, де зустрілася з державним секретарем Святого престолу архієпископом П'єтро Паролином і секретарем з міждержавним відносинам архиєпископом Домініком Мамберті. "Делегація передала послання від президента Асада Святому батькові (папі римському Франциску - прим. РБК)", - йдеться в повідомленні Ватикану.

Папа Франциск у своїх виступах неодноразово закликав до закінчення сирійського конфлікту, в тому числі у різдвяному посланні 25 грудня 2013 р., коли попросив Господа "позбавити сирійський народ від нових страждань і зробити так, щоб конфліктуючі сторони припинили всяке насильство і гарантували доступ до гуманітарної допомоги".

Збройний конфлікт у Сирії між урядом Асада (сам він представляє алавітське відгалуження ісламу) і різношерстими повстанськими силами, що включають мусульман-сунітів, в т.ч. радикальних, триває з березня 2011р. У ході конфлікту загинули більше 100 тис. чоловік.