ua en ru

Президент не прийшов на сніданок Пінчука через велику кількість інших зустрічей у Давосі, - Кличко

Президент не прийшов на сніданок Пінчука через велику кількість інших зустрічей у Давосі, - Кличко Фото: Віталій Кличко

У самого голови президентської партії час на відвідування українського сніданку знайшовся

Президент України Петро Порошенко відмовився від відвідин українського сніданку, який влаштовує в рамках економічного форуму в Давосі бізнесмен Віктор Пінчук, через велику кількість запланованих зустрічей. Таке припущення в розмові з кореспондентом РБК-Україна висловив голова Київської міської державної адміністрації, очільник партії "Блок Петра Порошенко" Віталій Кличко.

"Я думаю, що тут більше спекуляцій на цю тему. У президента тут дуже багато зустрічей, і я думаю, тільки через це він не присутній", - заявив Кличко.

При цьому сам він на сніданок Пінчука прийшов, пояснивши це бажанням донести свою позицію і позицію України щодо важливих питань міжнародної політики.

"Останнім часом в Україні ведеться дуже багато дискусій. Про європейську інтеграцію, про асоціацію з Євросоюзом, про обмін якихось територій: Донбас на Крим, на Донбас Крим. Я тут, на сніданку, перебуваю для того, щоб донести чітку позицію - моє, як громадянина і представника влади - про незмінну позицію України. Україна свій вибір євроінтеграції зробила, і в цьому ключі не має сенсу говорити про якісь обмінах територій на території, в цьому ключі територіальна цілісність є найголовнішим пріоритетом для нашої країни", - зазначив голова КМДА.

Нагадаємо, про те, що Петро Порошенко відвідає економічний форум у Давосі, але не буде брати участь у сніданку Пінчука, прес-секретар президента Святослав Цеголко повідомив у понеділок, 16 січня.