ua en ru

Президент запропонував Раді посилити відповідальність за підпал трави

Президент запропонував Раді посилити відповідальність за підпал трави Ілюстративне фото (kyivobl.dsns.gov.ua)

Зеленський пропонує ввести кримінальну відповідальність

Верховна рада повинна посилити покарання за підпал сухої трави в Україні. Про це у своєму відеозверненні заявив президент Володимир Зеленський, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, глава держави привітав збільшення штрафів за спалювання сухої трави в Україні, а також запропонував парламенту ввести більш жорстке покарання за дане порушення.

"Я вітаю збільшення штрафів за спалювання сухостоїв до 6 тисяч гривень. В той же час я пропоную парламенту подумати про можливість більш жорсткого кримінального покарання за такі бездумні дії", - заявив він.

Зеленський розповів, що цього року кількість пожеж у природних екосистемах збільшилася на 30%, а вогнем було знищено близько 20 гектарів території.

"Це в 4 рази більше, ніж пожежі в українських лісах. Через ваше "байдуже" цілодобовим гасінням пожеж займаються 3,5 тис. людей та тисяча одиниць техніки ДСНС. Результати вашого "байдуже" було помітно навіть з супутників NASA", - додав президент.

У сьогоднішньому відеозверненні, присвяченому темі подолання COVID-19, Володимир Зеленський повідомив про те, що цього...

Опубліковано Офіс Президента України Пʼятниця, 10 квітня 2020 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за останню добу в Україні зафіксовано понад 500 пожеж в екосистемах та на відкритих територіях. Загалом з початку 2019 року рятувальники зафіксували понад 16 тисяч випадків загорянь в екосистемах.