ua en ru

В.Янукович доручив врегулювати питання з представниками турецької фірми, що бере участь в будівництві терміналу "Борисполі"

Перший віце-прем'єр, міністр економічного розвитку та торгівлі Україні Андрій Клюєв проведе зустріч з представниками турецької фірми "Догуш Іншаат", яка бере участь у будівництві терміналу "D" у аеропорті "Бориспіль". Про це Президент України Віктор Янукович заявив на засіданні українсько-турецької ділової ради і бізнес-форуму, передает корреспондент РБК-Украина.
"Я дав доручення Андрію Клюєву. Він проведе зустріч і врегулює це питання", - зазначив В.Янукович.
Нагадаємо, Кабінет міністрів України розпорядженням від 2 вересня 2010 р. № 1760-р скасував розпорядження Кабінету міністрів України від 27 травня 2009 р. № 623 "Питання щодо залучення субпідрядників і постачальників для будівництва терміналу "D" державного підприємства "Міжнародний аеропорт "Бориспіль".
Скасованим розпорядженням "Борисполю" мав узгоджувати залучення субпідрядників і постачальників матеріалів, устаткування та обладнання за контрактом від 26 вересня 2008 р., укладеним між державним підприємством "Міжнародний аеропорт" Бориспіль" та " Догуш Іншаат ве Тіджарет А.Ш. - АЛСИМ Аларко Сана Тешішлері ве Тіджарет А.Ш. - Іда Іншаат Сана ве Тіджарет А.Ш. ".
У 2008 р. був визначений переможець тендеру на будівництво терміналу "D" в аеропорту "Бориспіль" за японським кредитом. Ним стала турецька група "Догуш Іншаат" (консорціум "Dogus/Alarko/YAD"). .Кабінет міністрів України в травні 2009 р. визначив турецьку компанію "Догуш Іншаат" відповідальною за будівництво термінального комплексу "D" державного підприємства "Міжнародний аеропорт" Бориспіль ".