ua en ru

Президент доручив скоротити споживання газу в Україні за 2013-2014 рр. на 50%

Президент України Віктор Янукович доручив скоротити споживання газу в Україні за 2013-2014 рр. не менш ніж на 50%. Про це заявив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Темник, повідомляє прес-служба Мінрегіонбуду.

"Завдання не з простих, але це питання енергетичної незалежності та безпеки нашої держави. Протягом 2010-2011 рр. у регіонах були затверджені регіональні програми модернізації комунальної теплоенергетики. Такі програми не прийняті лише у Тернопільській і Одеській областях та АР Крим", - сказав Темник.

Він зазначив, що ці програми передбачають переведення котелень на альтернативні види палива, модернізацію виробництва теплової енергії (заміна застарілого енергоємного котельного обладнання, переведення опалення на районні та індивідуальні блочно-модульні котельні) і мереж теплової енергії (заміна теплових мереж з використанням попередньо ізольованих труб, впровадження індивідуальних теплових пунктів).

"За попередніми підрахунками, виконання програм модернізації комунальної теплоенергетики дозволить зменшити споживання природного газу на 30%", - підкреслив Темник.

Читайте також: Кабмін не підвищуватиме тарифи для населення, поки не домовиться з Росією щодо ціни на газ, - Азаров