ua en ru

Порошенко доручив представництву в АРК сприяти дотриманню прав громадян в Криму

Порошенко доручив представництву в АРК сприяти дотриманню прав громадян в Криму Фото: Петро Порошенко

Гранична кількість працівників представництва в Криму становить 28 чоловік

Президент України Петро Порошенко підписав указ, яким представництву президента в анексованому Росією Криму доручено активніше сприяти дотриманню прав та свобод переселенців з півострову, та українських громадян, що там знаходяться, передає прес-служба голови держави.

"Представництво має сприяти додержанню конституційних прав і свобод громадян України, які проживають на тимчасово окупованій території або переселилися з неї та перебувають на території України, зокрема, вживати заходів щодо підтримки та забезпечення політичних, соціальних, інформаційних, культурних та інших зв'язків з громадянами України, які проживають на тимчасово окупованій території", - вказано в повідомленні.

Підкреслюється, що представництво має активніше брати участь у розробці стратегічних програм повернення тимчасово окупованої території під загальну юрисдикцію України.

Крім того, документом визнається за доцільне тимчасове розміщення представництва президента у місті Херсоні, а деяких його структурних підрозділів - у Києві.

Крім того, указом затверджена оновлена структура представництва, в якій передбачені, серед інших, служба по роботі з громадянами, які переселилися з тимчасово окупованої території, служба міжнародних зв'язків та служба з питань реінтеграції та деокупації Автономної Республіки Крим.

Зазначимо, що гранична чисельність працівників представництва голови держави в АР Крим визначена у кількості 28 чоловік, що на 7 менше раніше встановленої.

Нагадаємо, Порошенко назвав своїми пріоритетами на 2016 рік повернення Донбасу та Криму Україні.