ua en ru

Президент доручив Мінпромполітики і Мінекономіки вирішити питання відновлення зростання в реальному секторі економіки

Міністерство промислової політики разом з Міністерством економічного розвитку і торгівлі України повинні скоординувати свої зусилля у вирішенні питань відновлення зростання у галузях реального сектора економіки. Про це на розширеному засіданні уряду заявив Президент України Віктор Янукович, передає кореспондент РБК-Україна.

"Відновлення зростання в галузях реального сектора економіки - таке завдання було поставлено керівникам промислових підприємств ще в минулому році в м. Дніпропетровськ. Тоді мною було підписане відповідне доручення. Однак уряд чомусь довго тягнув з активними діями, і я був змушений втручатися в ситуацію, і в кінці кінців ми прийняли спільне рішення про створення Міністерства промислової політики, яке б зосередилося на проблемах промисловості. Вважаю, що новостворене Міністерство разом з Міністерством економіки повинні скоординувати свої зусилля і виступити в ролі базових у виконанні завдань, які окреслені сьогодні", - заявив Президент.

Він також зазначив, що уряд не повинен вважати вирішеними проблеми країни після затвердження програми уряду на 2013-2014 рр.

"Навпаки, уряд проходить своєрідний тест на здатність діяти ефективно. Багато що в цій програмі... робитиметься вперше, і велике значення має, щоб ми розділили відповідальність між виконавцями... Щоб було видно кожного, хто за що відповідає, за кожен крок", - підкреслив Янукович.

Читатйте також: Янукович доручив Табачнику і Сафіулліну відновити роботу міністерства спорту