ua en ru

Президент доручив Кабміну за місяць доопрацювати законопроект, який переведе медицину на "нові механізми", - АП

Президент України Віктор Янукович доручив уряду за 1 місяць доопрацювати та внести до парламенту проект закону про заклади охорони здоров'я, який переведе систему охорони здоров'я на нові механізми. Про це в ході сьогоднішнього брифінгу за підсумками засідання комітету економічних реформ заявила перший заступник голови Адміністрації Президента Ірина Акімова, передає кореспондент РБК-Україна.

"В області реформи охорони здоров'я Президент зробив особливий акцент: ніякого повернення до минулого не буде. Те, що зроблено на сьогоднішній день в пілотних і непілотних регіонах дає свої позитивні результати. Процес повинен бути продовжений і закріплений. Країна повинна бути підготовлена ​​до входу в 2015 р., коли запрацює закон про основи охорони здоров'я, що переводить систему охорони здоров'я на нові механізми", - сказала Акімова.

"Конкретні доручення... протягом місячного терміну підготувати, або точніше доопрацювати варіант законопроекту про заклади охорони здоров'я та внести їх до парламенту. Цей закон важливий, оскільки він визначає, які функції виконує кожен лікувальний заклад, за яким фінансовим механізмам воно може працювати, яким чином відбувається робота державних і недержавних лікувальних установ", - повідомила перший заступник голови АП.

За її словами, Президент у галузі охорони здоров'я "дав доручення уряду про пошук додаткових фінансових коштів на підтримку системи первинної медико-санітарної допомоги і на систему екстреної допомоги".

Зокрема, зазначила Акімова, Янукович нагадав прем'єр-міністру про обіцянку, даному на початку року, купити протягом двох років додаткові 1 тис. карет "швидкої допомоги" і звернув увагу на те, що "при доопрацюванні та розгляді змін до бюджету 2013 р . ця задача повинна знайти своє чітке відображення ".