ua en ru

Президент Польщі заявив про підтримку України у зв'язку з переміщенням військової техніки РФ на Донбас

Президент Польщі заявив про підтримку України у зв'язку з переміщенням військової техніки РФ на Донбас Джерело фото:EPA
Президент Польщі Броніслав Коморовський в телефонній розмові запевнив Президента України Петра Порошенка підтримки і солідарності з Україною у зв'язку з переміщенням російських військових і важкого озброєння на схід України.

Президент Польщі Броніслав Коморовський в телефонній розмові запевнив Президента України Петра Порошенка підтримки і солідарності з Україною у зв'язку з переміщенням російських військових і важкого озброєння на схід України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби українського лідера.

"Броніслав Коморовський також запевнив у підтримці та солідарності з Україною через загрозу, викликаної переміщенням військових і важкого озброєння на територію Донбасу з боку російського кордону", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, що президенти домовилися продовжити діалог під час заходів з нагоди 25-річниці Оксамитової Революції і зустрічі президентів Вишеградської четвірки та Німеччини в Братиславі 16 листопада.

Крім того, співрозмовники обговорили етапи підготовки державного візиту Президента України до Польщі, який запланований на кінець цього року.

Нагадаємо, сьогодні, 11 листопада, спецмиссия ОБСЄ зафіксувала конвой з 43 військових вантажівок без розпізнавальних знаків недалеко від центру Донецька. Крім того, 8 і 9 листопада місія ОБСЄ повідомляла про конвоях важких озброєнь і танків на підконтрольних бойовикам територіях.

Крім того, сьогодні у НАТО заявили про продовження поставок озброєння з РФ в Україну.