ua en ru

Президент Польщі запропонував створити вільний ринок газу в Центральній Європі

Президент Польщі запропонував створити вільний ринок газу в Центральній Європі Фото: Анджей Дуда (flickr.com/kancelariaprezydentarp)

Дуда закликає країни Центральної Європи зняти інфраструктурні й економічні бар'єри

Президент Польщі Анджей Дуда пропонує створити вільний ринок газу країн Тримор'я - Центральної Європи. Відповідна пропозиція міститься в його листі до учасників енергетичної конференції Gazterm, яка проходить у польському Мендзіздроє, передає "Польське радіо".

Повідомляється, що в листі Дуда закликає створити вільний газовий ринок в Центральній Європі. На його думку, для цього країни повинні зняти інфраструктурні й економічні перешкоди. Він також зазначив, що важливу роль у скасуванні цих перешкод повинні зіграти порти Балтійського, Адріатичного і Чорного морів. У той же час Дуда підкреслив, що особливу роль при інтеграції повинні зіграти термінали зрідженого природного газу в Свіноуйсьце, Клайпеді і на хорватському острові Крк.

Дуда також додав, що енергетичну безпеку і стабільність поставок газу вдасться реалізувати у тісній співпраці з Євросоюзом і США. А для диверсифікації постачань необхідно завершити проект Baltic Pipe, який відкриє доступ до родовищ газу в Норвегії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що голова правління російської компанії "Газпром" Олексій Міллер підтвердив можливість будівництва газопроводу "Північний потік - 3".