ua en ru

Президент Польщі Коморовський нанесе офіційний візит в Україну після Євро-2012

Броніслав Коморовський приїде з офіційним візитом в Україну після завершення чемпіонату Євро-2012, а приватний візит до Києву Президент Польщі планує на фінальний матч чемпіонату ,повідомляє "Польське радіо".

"Ми ще працюємо над планом візиту. Найбільш ймовірно, що президент Коморовський візьме участь у відкритті цвинтаря у Биківні. Натомість поки що рано говорити про конкретні дати", - зазначив голова Бюро національної безпеки Польщі Станіслав Козєй.

Зазначимо, що Коморовський вже відвідував Биківню під Києвом, у похованнях якої було розпізнано рештки близько 1500 поляків, убитих НКВС.

Зі слів Козєйя, найближчим часом польський та український Президенти зустрінуться двічі: під час матчів відкриття і завершення футбольного турніру.

Нагадаємо, що Коморовський планував приїхати в Україну у травні цього року, коли мав відбутися у Ялті саміт голів держав Центральної та Східної Європи. Організатори перенесли саміт на невизначений термін через те, що низка Президентів європейських держав відмовилися брати в ньому участь.