ua en ru

Президент ПАРЄ хоче повернути Росію в асамблею

Президент ПАРЄ хоче повернути Росію в асамблею Фото: президент ПАРЄ Педро Аграмунт

Російські делегати покинули ПАРЄ через санкції

Президент Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Педро Аграмунт закликає асамблею зробити все необхідне для повернення в пленарний зал представників Російської Федерації. Про це пише на своїй сторінці в Facebook перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко.

"Ситуація, коли Росія відсутній на асамблеї, нікому не на користь - ні Росії, ні асамблеї, ні одній з інших 46 країн. Виключення когось із обговорення не допомагає, а навпаки, сприяє агресивної риторики, яку використовують популісти, націоналісти і ксенофоби", - пояснив свою позицію Аграмунт.

Президент ПАРЄ П. Аграмонт у вступному виступі на осінній сесіі навіть не намагається приховати, що часті поізки у Москви...

Опубліковано Iryna Gerashchenko 10 жовтня 2016 р.

На відкритті осінньої сесії голова ПАРЄ поскаржився на те, що " деякі групи перешкоджають веденню діалогу з РФ ", і пообіцяв сприяти відновленню відносин з Москвою.

У той же час він підкреслив, що ПАРЄ повинна і далі слідувати своїм принципам і говорити про порушення Росії.

"Не можна змінювати кордони і порушувати територіальну цілісність інших країн. Конфлікт в Україні і незаконна анексія Криму неприпустимі", - сказав президент ПАРІ.

Нагадаємо, глава української делегації в ПАРЄ Володимир Ар'єв повідомляв, що ПАРЄ відмовилася від ідеї просування нелегітимною та швидкої процедури зміни регламенту Асамблеї на догоду Росії.