ua en ru

Президент ПАРЄ уникає запитань щодо його візиту в РФ, - Геращенко

Президент ПАРЄ уникає запитань щодо його візиту в РФ, - Геращенко Фото: Педро Аграмунт уникає зустрічей з українськими політиками

Віце-спікер ВР розповіла про кілька невдалих спроб поговорити з Педро Аграмунтом на саміті на Мальті

Президент ПАРЄ Педро Аграмунт намагається уникнути незручних запитань українських політиків. Про це розповіла перший віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко, яка зараз перебуває на саміті Європейської народної партії (EPP) на Мальті, у Facebook.

"В кулуарах саміту з Марією Іоновою вполювали президента ПАРЄ Педро Аграмунта. Спитали, як його візит в Сирію і Санкт-Петербург, чи був візит вдалим. І нагадали, що ми від делегації надіслали листа з низкою запитань, в тому числі й щодо організаційних та фінансових нюансів і деталей щодо візиту в Сирію на російському військовому літаку (до цього листа доєдналися делегаціі Польщі, Данії, Литви)", - зазначила Геращенко.

Вона також розповіла, що після цього помічник Аграмунта, щоб допомогти своєму керівникові, сказав, що їх нібито чекають на брифінгу.

"Педро Аграмунт сказав, що нам обов'язково треба спілкуватися і говорити - і пішов... дуже швидко пішов", - написала український політик.

Пізніше Геращенко повідомила, що за кілька хвилин знову стикнулася з главою ПАРЄ.

"За сусіднім столиком вполювали президента ПАРЄ Педро Аграмунта з помічником, які кілька хвилин тому сказали нам, що йдуть на брифінг, тому не змогли розповісти про візит в Сирію і Петербург", - додала вона.

Нагадаємо, президент Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Педро Аграмунт заявив, що основна розбіжність між Росією і асамблеєю як і раніше пов'язана з Україною.