ua en ru

Президент ПАРЄ Аграмунт назвав ключову проблему у взаєминах з Росією

Президент ПАРЄ Аграмунт назвав ключову проблему у взаєминах з Росією Фото: Педро Аграмунт

При цьому він зазначив, що ПАРЄ і Держдума РФ повинні продовжувати діалог

Президент Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Педро Аграмунт заявив, що основна розбіжність між Росією і асамблеєю як і раніше пов'язана з Україною, передає РБК.

"Найбільш складне питання пов'язане з конфліктом в Україні, і (конфлікт, - ред.) продовжує залишатися яблуком розбрату" між Парламентською асамблеєю Ради Європи і російською Державною думою", - пояснив глава ПАРЄ.

При цьому він зазначив, що ПАРЄ і Держдума РФ повинні "продовжувати діалог", зосереджуючись питаннях, що об'єднують, зокрема, боротьбі проти тероризму, питаннях міграції та протидії наркотрафіку. Аграмунт підкреслив, що в ПАРЄ повинні працювати всі 47 держав, що входять до асамблеї.

Глава ПАРЄ також прокоментував питання російських журналістів, чи обговорював він у ході зустрічі з головою Держдуми В'ячеславом Володіним поправки в регламент ПАРЄ, на яких наполягає російська сторона.

"Я чув про це, такі розмови йдуть, але я не можу більше нічого сказати", - підкреслив Аграмунт.

Нагадаємо, глава ПАРЄ розраховує, що делегація Росії повернеться в асамблею до кінця його повноважень голови, які закінчуються на початку 2018 року.