ua en ru

Глава ПАРЄ сподівається, що РФ повернеться в асамблею до початку 2018 року

Глава ПАРЄ сподівається, що РФ повернеться в асамблею до початку 2018 року Фото: Педро Аграмунт зустрівся зі спікером Держдуми РФ

Педро Аграмунт розраховує, що делегація Росії повернеться в асамблею до кінця його повноважень

Голова Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Педро Аграмунт розраховує, що делегація Росії повернеться в асамблею до кінця його повноважень голови, які закінчуються на початку 2018 року. Про це він заявив на зустрічі зі спікером Держдуми РФ В'ячеславом Володіним на полях заходів Парламентської асамблеї Організації договору про колективну безпеку, передає ТАСС.

"Хоча мій головуючий термін на асамблеї почався з того, що російська делегація була відсутня у нас, я дуже сподіваюся і думаю, що, коли мій головуючий термін закінчиться, Росія вже буде в асамблеї", - сказав Аграмунт.

Як відомо, російську делегацію в ПАРЄ у квітні 2014 року було позбавлено ​​головних повноважень через війну на Донбасі й анексію Криму. У 2015 році ПАРЄ двічі розглядала питання про відновлення делегації РФ у її правах, але санкції залишилися в силі: Росія позбавлена ​​права голосу, а також участі в роботі керівних органів асамблеї та її моніторингових місіях зі спостереження за виборами на просторі Ради Європи.

У відповідь РФ заявила, що припиняє свою участь у діяльності ПАРЄ аж до кінця 2015 року. Не брала участі вона в роботі асамблеї і в 2016 році.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ПАРЄ визнала зв'язок загострення на Донбасі з діями Росії.