ua en ru

Президент призначив Дарію Чепак керівником новоствореної робочої групи з аналізу стану свободи слова

Президент України Віктор Янукович створив Міжвідомчу робочу групу з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів, та призначив свого прес-секретаря Дарію Чепак керівником групи. Відповідне розпорядження Президента № 226/2011-рп від 6 липня оприлюднене на веб-сайті глави держави.

Як зазначає прес-служба Президента, робочу групу створено з метою гарантування конституційних прав громадян на свободу слова та забезпечення захисту прав журналістів. Міжвідомча робоча група оперативно розглядатиме факти порушення законодавства про свободу слова та захист прав журналістів і подаватиме відповідні пропозиції Главі держави.

До складу міжвідомчої робочої групи увійшли представники Адміністрації Президента, Генеральної прокуратури, Міністерства внутрішніх справ, Управління державної охорони, громадськості: Інституту масової інформації, Міжнародної організації «Репортери без кордонів».

Також до складу групи увійшли голова Держкомітету з питань телебачення та радіомовлення Олександр Курдинович та керівник головного управління забезпечення доступу до публічної інформації Адміністрації Президента України Денис Іванеско.
До складу робочої групи також увійшла народний депутат Олена Бондаренко - перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань свободи слова, за рекомендацією голови комітету Андрія Шевченка.

«Ця робоча група працюватиме у відкритому режимі. Її робота стане ще одним кроком у програмі заходів «Відкрита розмова», мета якої - чесно і відкрито обговорити всі проблеми діяльності журналістів в Україні. Я запрошую всіх журналістів та представників громадськості взяти участь роботі цієї робочої групи, адже її засідання проходитимуть у відкритому режимі», - зазначила Дарія Чепак, прес-секретар Президента України, керівник Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів.