ua en ru

Президент наполягає прийняти закон про криміналізацію перетину кордону

Президент наполягає прийняти закон про криміналізацію перетину кордону Фото: Ірина Луценко (rada.gov.ua)

Порошенко наполягає на невідкладному розгляді закону у другому читанні

Парламент має ухвалити у другому читанні законопроект №7017 про криміналізацію незаконного перетину кордону України. Про це повідомила представник президента у Верховній раді, народний депутат Ірина Луценко, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, за її словами, голова держави наполягає на невідкладному розгляді документу у ВР.

"Я хочу проінформувати парламент про те, що президент наполягає на невідкладному розгляді у другому читанні законопроекту №7017 про криміналізацію перетину кордону", - повідомила Луценко.

Нагадаємо, на початку вересня Верховна рада України підтримала за основу в першому читанні законопроект №7017 "Про внесення зміни до Кримінального кодексу України щодо відповідальності за незаконне перетинання державного кордону", за документ проголосував 241 депутат ВР.

Проектом планується ввести кримінальну відповідальність за перетин держкордону України особою, яка має громадянство (підданство) держави-агресора, або іншою особою в інтересах держави-агресора, які суперечать національним інтересам України, будь-яким способом поза пунктами пропуску через державний кордон України або в пунктах пропуску через держкордон України без відповідних документів або з документами, що містять недостовірні відомості.

Як РБК-Україна повідомляло раніше, в серпні перший заступник глави Міністерства внутрішніх справ Сергій Яровий заявив, що в Україні загострилася проблема нелегальної міграції, що може становити загрозу держбезпеці України.