ua en ru

Президент Молдови не підтримує парламент у виведенні військових РФ з Придністров'я

Президент Молдови не підтримує парламент у виведенні військових РФ з Придністров'я Фото: Ігор Додон (kremlin.ru)

Виведення військ РФ з Придністров'я може призвести до зриву миротворчої операції в зоні конфлікту

Питання про виведення військових РФ з Придністров'я не просунеться далі простих декларацій. Про це заявив президент республіки Ігор Додон, передають "РИА Новости".

"Впевнений, що цей черговий антиросійський демарш уряду Молдови залишиться тільки на рівні декларацій і спрямований на зовнішнього західного споживача в надії заручитися підтримкою для отримання чергової дози фінансових вливань", - сказав він.

Додон також вважає, що уряд вже усвідомив свою помилку і "дав задній хід", внісши поправки в декларацію. Він також підкреслив, що виведення військ РФ з Придністров'я може призвести до "зриву миротворчої операції в зоні конфлікту".

"Це показує непрофесіоналізм молдовських чиновників в цьому питанні і поспішність в деклараціях для того, щоб догодити своїм кураторам. Нічого спільного з інтересами Молдови це не має, і впевнений, що не підтримується більшістю молдавського народу", - сказав Додон.

Як повідомлялося раніше, постійний представник Молдови при ООН Віктор Морару звернувся до організації з проханням обговорити на 72-й сесії Генасамблеї питання про повне виведення з країни російських військ.

Нагадаємо, Росія засудила прохання Молдови до ООН розглянути питання про виведення військових РФ з Придністров'я.