ua en ru

Президент МОК Бах планує відвідати Північну Корею

Президент МОК Бах планує відвідати Північну Корею Фото: Томас Бах (olympic.org)

Бах має намір відвідати КНДР після завершення Зимової Олімпіади в південнокорейському Пхенчхані

Президент Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томас Бах планує відвідати Північну Корею після завершення Зимової Олімпіади в південнокорейському Пхенчхані. Про це сам Бах заявив в понеділок, 12 лютого, передає DW.

Бах вважає, що спорт дає можливість вести "діалог з позитивним результатом".

Він підкреслив, що МОК "політично нейтральна" і намагається ставитися "однаково" до 206 національним олімпійським комітетам.

Варто відзначити, що проведення Олімпійських ігор призвело до помітного потепління між Сеулом і Пхеньяном. У рамках урочистостей з нагоди ігор в Південну Корею прибула делегація з КНДР, зокрема формальний глава держави Північної Кореї і сестра нинішнього північнокорейського лідера Кім Чен Ина. З делегацією зустрівся президент Південної Кореї Мун Чже Ін. Згодом Кім Чен Ин запросив Мун Чже Іна з візитом в КНДР.

Нагадаємо, раніше МОК схвалив виступ збірних Південної Кореї і КНДР під спільним прапором. "МОК схвалив запит на спільний марш двох делегацій разом з назвою "Корея" на церемонії відкриття Олімпійських ігор в Пхенчхані 2018 року. Ця команда увійде на олімпійський стадіон під прапором об'єднаної Кореї", - зазначив Бах.

При цьому він висловив переконання, що "це буде дуже емоційний момент не тільки для корейців, але для всього світу".