ua en ru

Президент Мексики переніс операцію на щитовидній залозі

Президент Мексики Енріке Пенья Ньєто благополучно переніс операцію на щитовидній залозі. Операція пройшла в Центральному військовому госпіталі Мехіко і тривала менше двох годин. Хірурги видалили новоутворення в щитовидній залозі Президента країни, зазначивши, що воно не було злоякісним.

Президент Мексики Енріке Пенья Ньєто благополучно переніс операцію на щитовидній залозі. Про це повідомив його головний помічник Ауреліо Нуно, передає Associated Press.

Операція пройшла в Центральному військовому госпіталі Мехіко і тривала менше двох годин. Хірурги видалили новоутворення в щитовидній залозі Президента країни, зазначивши, що воно не було злоякісним. Лікарі вважають, що Президент зможе приступити до виконання своїх обов'язків через чотири дні, повідомляють лікарі.

Ньєто не призначив виконуючого свої обов'язки на настільки короткий термін. Очікується, що, перебуваючи в лікарні, він буде підтримувати зв'язок з урядом країни і буде проводити закриті робочі зустрічі.

Енріке Пенья Ньєто, якому 20 липня виповнилося 47 років, займає пост президента Мексики з грудня 2012 р. З 2005 по 2011 р. був губернатором штату Мехіко.

Читайте також: Тіло Президента Венесуели поміщене в Музей революції (фото)

Нагадаємо, що у ряду лідерів країн Латинської Америки за останні кілька років були діагностовані онкологічні захворювання. Зокрема, злоякісну пухлину торік прооперували Президентові Колумбії Хуану Мануелю Сантосу, а в 2011 році рак був виявлений у екс-президента Бразилії Луїса Інасіу Лули да Сілви. Ділма Руссеф, яка змінила да Сілву на посту Президента, проходила курс лікування від онкологічного захворювання в 2009 році. У 2010 р. онко захворювання було діагностовано у Президента Парагваю Фернандо Луго. В кінці 2011 року президенту Аргентини Крістіні Фернандес де Кіршнер був поставлений діагноз "рак щитовидної залози", який пізніше не підтвердився.

У березні від раку помер Президент Венесуели Уго Чавес. Захворювання було виявлено влітку 2011 року.