ua en ru

Президент Литви подякувала Папі Римському за допомогу в спротиві СРСР

Президент Литви подякувала Папі Римському за допомогу в спротиві СРСР Фото: зустріч Папи та Грибаускайте (REUTERS)

Грибаускайте та Папа зачепили політичні питання

Президент Литви Даля Грибаускайте подякувала Папі Римському за допомогу в спротиві Радянському союзу. Про це повідомляє прес-служба Грибаускайте.

У повідомленні йдеться, що в рамках відвідин Литви, Папа провів зустріч з президентом Литви Далею Грибаускайте. В ході зустрічі Грибаускайте подякувала Папі за допомогу, яку Ватикан надавав антирадянському спротиву країн Балтії.

Крім того, Грибаускайте та Папа зачепили політичні питання. Як зазначається у повідомленні, мова йшла про питання безпеки Балтійського регіону, а також проблематику пострадянського простору.

Повідомляється, що президент Литви заявила про підтримку "українського та грузинського" народів.

"Литва, яка живе поруч з агресією та брехнею, добре розуміє та співчуває тим, хто веде боротьбу за свободу та незалежність", - заявила Грибаускайте.

Також, під час зустрічі глави Литви і Ватикану обмінялися подарунками. Грібаускайте подарувала Папі Римському символ незалежності Литви - Дзвін Свободи, і аудіозапис твору "Gloria of Lithuania". У відповідь Франциск підніс президенту Литви репродукцію мозаїки IX століття, якої прикрашений Собор Святого Петра в Римі, чотири написані ним книги та медаль Папи Римського.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляли, що прем'єр-міністр Литви Саулюс Скверняліс заявив, що Литва відчуває загрозу Росії, тому розвиває співробітництво з найближчими сусідами, з Польщею.

Додамо, МЗС Польщі звільнило з посад випускників Московського інституту міжнародних відносин.