ua en ru

Президент Ла Ліги закликав виключити ПСЖ і "Ман Сіті" з єврокубків

Президент Ла Ліги закликав виключити ПСЖ і "Ман Сіті" з єврокубків

Він вважає, що клуби порушують фінансовий фейр-плей

Президент чемпіонату Іспанії Хав'єр Тебас заявив, що французький "Парі Сен-Жермен" і англійський "Манчестер Сіті" слід виключити з єврокубків за порушення фінансового фейр-плей. Його слова наводить французька газета L'Equipe.

"Ми бачили, що ПСЖ і" Манчестер Сіті "за останні п'ять років інвестували більше, ніж інші клуби. Їх реальні доходи не можуть виправдати ці інвестиції, тому у них є фіктивний спонсор, пов'язаний з урядом, і суми більше, ніж у" Реала "," Барселони "," Баварії "або МЮ. Доходи прямо або побічно пов'язані з Катаром, і ПСЖ продовжує обманювати", - сказав Тебас.

Керівництво Ла Ліги ще в серпні подало скаргу в УЄФА на французьку та англійську клуби. В результаті УЄФА оголосив про початок розслідування відносно ПСЖ, але щодо "Манчестер Сіті" розслідування не було відкрито.

"Манчестер Сіті" витратив влітку на трансфери 228 млн євро. ПСЖ купив за 222 млн євро Неймара, а трансфер Киліана Мбаппе влітку 2018 роки обійдеться парижанам в 180 млн євро.

ПСЖ і "Манчестер Сіті" виступають в нинішньому сезоні в Лізі чемпіонів. Французька команда лідирує в групі B з 9 очками. Англійський клуб займає перше місце в групі A (9).