ua en ru

Президент КНР закликав до політичного вирішення українського кризи

Під час зустрічі з генеральним секретарем Організації об'єднаних націй Пан Гі Муном Президент Китаю Сі Цзіньпін закликав до вирішення напруженої ситуації в Україні та запобігання посилених протистоянь і конфліктів альтернативним шляхом.

Під час зустрічі з генеральним секретарем Організації об'єднаних націй Пан Гі Муном Президент Китаю Сі Цзіньпін закликав до вирішення напруженої ситуації в Україні та запобігання посилених протистоянь і конфліктів альтернативним шляхом, передає Reuters, посилаючись на державне інформаційне агентство Китаю Xinhua.

Лідер Китаю, зокрема, зазначив, що авіакатастрофа малайзійського літака MH17, яка відбулася в середині липня в Донецькій області, продемонструвала важливість і необхідність належного рішення української кризи.

Президент КНР також зазначив, що сьогодні потрібно докласти всі зусилля, щоб запобігти гуманітарну кризу в Україні.

За словами Сі Цзіньпіна, всі сторони конфлікту повинні працювати у напрямку політичного рішення і "найближчим часом проводити переговори щодо схеми, яка б враховувала інтереси всіх сторін на збалансованій основі".

Нагадаємо, Китай завжди висловлював стриману позицію в питанні української кризи, однак закликав до детального розслідування обставин авіакатастрофи на Донбасі.