ua en ru

Президент Казахстану Н.Назарбаєв перепризначив К.Масімова на пост прем'єр-міністра

Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв підписав указ про призначення Каріма Масімова прем'єр-міністром Республіки Казахстан, повідомили РБК в прес-службі казахстанського Президента. Раніше нижня палата парламенту Казахстану дала згоду на призначення екс-прем'єра К.Масімова на посаду глави кабінету міністрів.

Відразу після інавгурації Н.Назарбаєва 8 квітня ц.р. кабінет міністрів Казахстану відповідно до вимоги виборчого законодавства країни в повному складі подав у відставку. Через кілька годин після цієї події Н.Назарбаєв рекомендував депутатам мажилісу (парламенту) знову призначити на посаду прем'єр-міністра країни К.Масімова.

Як зазначив президент фонду "Петербурзька політика" Михайло Виноградов, збереження за К.Масімовим посади прем'єр-міністра Казахстану - позитивне для Росії подія. "Казахстан виступив ініціатором створення Митного союзу - єдиного реального інтеграційного процесу на пострадянському просторі. І багато в чому завдяки особистій включеності в цей процес К.Масімова Митний союз створений, працює, приносить позитивні плоди. Сьогодні вкрай важливо зафіксувати ті успіхи, які вже є, для чого необхідно подолати властивий російський істеблішмент скептицизм. К.Масімов справляється з цим завданням ", - сказав російський політолог РБК.

На думку російського експерта, кабінет міністрів, створений К.Масімовим - один з найуспішніших за весь період пострадянського розвитку Казахстану. "Здатність не тільки знизити негативний вплив фінансової кризи на національну економіку, а й зберегти інвестиційну привабливість Казахстану - це характеризує роботу чинного уряду країни, як успішну", - сказав він.