ua en ru

Президент Італії розпустив парламент

Президент Італії розпустив парламент Фото: прапор Італії (pixabay.com)

Нові вибори відбудуться 4 березня

Президент Італії Серджіо Маттарелла розпустив парламент країни, давши офіційний старт кампанії по проведенню дострокових виборів. Про це повідомляє The New York Times.

Розпуск парламенту необхідний за конституцією Італії, щоб призначити дату нових виборів. Останні вибори відбулися у 2013 році.

Таким чином, завершився п'ятирічний термін роботи уряду на чолі з Демократичною партією. За цей час у країні змінилися три прем'єри, включно з нинішнім, Паоло Гентілоні, колишнім міністром закордонних справ.

Нові вибори відбудуться 4 березня 2018 року.

Нагадаємо, 28 грудня оприлюднили результати опитування щодо ідеї Сполучених Штатів Європи, з якою виступив лідер німецьких соціал-демократів Шульц. Її підтримала третина німців і 28% опитаних французів. Найбільш скептично до пропозиції німецького політика ставляться жителі Великобританії.

Шульц, колишній президент Європейського парламенту, а нині лідер соціал-демократів Німеччини, раніше цього місяця запропонував створити конституційний договір про перетворення ЄС на Сполучені Штати Європи до 2025 року.