ua en ru

Президент Грузії заявив про загрозу російської "повзучої окупації"

Президент Грузії заявив про загрозу російської "повзучої окупації" Фото: Георгій Маргвелашвілі звинуватив Росію в порушенні безпеки регіону

Маргвелашвілі зазначив, що Обстановка в плані безпеки в кавказькому регіоні за короткий час грунтовно змінилася

Обстановка в плані безпеки в кавказькому регіоні за короткий час ґрунтовно змінилася. Про це заявив президент Грузії Георгій Маргвелашвілі на IV Глобальному Бакинському форумі "До багатополярного світу", передає "Грузія Онлайн".

Маргвелашвілі зазначив, що загальну безпеку в регіоні порушують "російська повзуча окупація" в Грузії, події, що розгорнулися на Сході України, зростаюча загроза тероризму та криза з біженцями.

За словами президента Грузії, у сформованій ситуації необхідно посилення співпраці в напрямку безпеки.

"Сьогодні 20% території Грузії окуповано Російською Федерацією, а 15% нашого населення - це вимушено переміщених осіб. Незважаючи на це, Грузія з країн, що не входять в НАТО, знаходить можливість вносити найбільший внесок у місії з підтримки глобальної безпеки. Грузія разом з міжнародним співтовариством продовжує докладати зусиль для зміцнення глобального миру і стабільності", - заявив Маргвелашвілі.

Разом з тим президент зазначив, що Грузія, як "ворота між Європою і Азією", дає широкі можливості для посилення міжнародного співробітництва.

Нагадаємо, Грузія сподівається, що Європейський союз (ЄС) надасть безвізовий режим до кінця червня.