ua en ru

Президент Франції Н.Саркозі закликав реформувати Шенгенську зону

Президент Франції Ніколя Саркозі виступив за збереження Шенгенської зони, проте не в її нинішньому вигляді. Про це він заявив у вівторок на прес-конференції за підсумками зустрічі з прем'єр-міністром Італії Сильвіо Берлусконі, передає ВВС.
"Ми хочемо, щоб Шенгенська зона продовжувала діяти, але Шенген необхідно реформувати", - заявив він.

Французький Президент закликав посилити прикордонний контроль. У свою чергу, С.Берлусконі підтвердив намір Італії та Франції залишатися учасниками Шенгенських угод.
"Ніхто не ставить їх (Шенгенські угоди) під сумнів... Однак бувають деякі виняткові обставини, в яких ми повинні робити додаткові дії", - зазначив С.Берлусконі.

Відзначимо, припущення про можливість виходу Франції та Італії з Шенгенської зони і посилення національного візового режиму з'явилися у зв'язку з напливом біженців з країн Північної Африки і Близького Сходу, які переживають політичні потрясіння.

Нагадаємо, раніше міністр з європейських справ Франції Лоран Вок'є заявив, що Франція бажає обговорити з європейськими партнерами можливість відновлення прикордонного контролю для боротьби з нелегальними мігрантами.