ua en ru

Президент Естонії заявила, що в країні немає бажаючих "відчути себе жителем РФ"

Президент Естонії заявила, що в країні немає бажаючих "відчути себе жителем РФ" Фото: Керсті Кальюлайд

За її словами, "російська пропаганда" намагалася показати, що в Естонії є фашисти

Президент Естонії Керсті Кальюлайд заявила, що в країні немає бажаючих "відчути себе жителем Російської Федерації", передає Delfi.

Так, за її словами, "російська пропаганда" намагалася показати, що в Естонії є фашисти і для цього їх довелося "звідкись привозити".

Відповідаючи на питання про те, що в РФ "чимало дрібних ознак того, що офіційна Росія надзвичайно популярна", президент підкреслила, що жителі Естонії точно єдині в одному, що в країні ніхто "не хоче прокинутися і відчути себе жителем Російської Федерації".

"Всі хочуть жити за європейськими стандартами. Це стосується життя, свободи, цінностей, щоб кожна людина могла прикріпити до своєї машини якийсь своєрідний прапор і при цьому не бути покараним за те, що не підтримує офіційну точку зору", - сказала Кальюлайд.

На її думку, Естонія "ще мало в порівнянні з іншими країнами страждає від пропагандистського впливу".

Нагадаємо, Кальюлайд заявила, що країни Балтії не вважають Російську Федерацію загрозою завдяки НАТО.

"Засоби стримування НАТО протягом всієї історії існування альянсу були на 100% ефективні. Звичайно, для того, щоб адекватно реагувати, НАТО необхідно постійно розвивати стратегію стримування, і ми бачимо, що НАТО цим постійно займається", - сказала глава Естонії.