ua en ru

Президент Естонії заявила про необхідність збереження санкцій проти РФ

Президент Естонії заявила про необхідність збереження санкцій проти РФ Фото: президент Естонії Керсті Кальюлайд

Кальюлайд вважає, що Росія не є загрозою для Естонії, оскільки Естонія входить у НАТО

Оскільки Російська Федерація не виконує свої міжнародні зобов'язання, у тому числі Будапештський меморандум і мінські угоди, санкції проти неї повинні залишатися в силі. Про це розповіла президент Естонії Керсті Кальюлайд в інтерв'ю програмі DW "Нємцова.Інтерв'ю".

"Уся ситуація з безпекою в Європі, можна сказати, непередбачувана і мінлива. Існує Росія, яка вже показала, що готова застосовувати силу. Я зараз говорю про окупацію Кримського півострова. Крім того, ми знаємо, що РФ не виконує свої міжнародні зобов'язання, які сама ж взяла на себе. Давайте візьмемо, наприклад, Будапештський меморандум або мінські угоди. Мінські угоди постійно порушуються, а, значить, санкції щодо Росії повинні залишатися в силі", - заявила Кальюлайд.

Кальюлайд вважає, що Росія не є загрозою для Естонії, оскільки Естонія входить до НАТО.

"Наш сигнал - це оборонна позиція. Так само, як НАТО - це оборонна організація. Естонська армія називається силами оборони Естонії. По цей бік кордону ніхто ні для кого не становить загрози. НАТО надійна, якщо забезпечує стримування будь-якого ворога, з яким може зіткнутися. Альянс у 100% випадків успішно забезпечує адекватне стримування, і саме тому, я думаю, ніхто не буде нападати на НАТО", - заявила Кальюлайд.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що під час засідань військових комітетів Європейського союзу і НАТО в Брюсселі Україні запропонували "нестандартні підходи" у боротьбі з російською агресією.