ua en ru

Президент Еквадору звинуватив хакерів із США в кібератаці на виборах

Президент Еквадору звинуватив хакерів із США в кібератаці на виборах Фото: Рафаель Корреа підозрює США в хакерській атаці

Він припустив, що ймовірна кібератака була пов'язана зі спробою втрутитися в хід голосування

Президент Еквадору Рафаель Корреа заявив, що під час виборів глави держави сайт національної виборчої ради зазнав кібератаки. Політик припустив, що її організували хакери з США, передає El Telegrafo.

За словами Корреа, кібератака відбулася під час підрахунку голосів, увечері 2 квітня 2017 року. Перебої в роботі сайту тривали близько 18 хвилин. Глава Еквадору припустив, що ймовірна кібератака була пов'язана зі спробою втрутитися в хід голосування і запобігти обранню кандидата лівих сил Леніна Морено.

"Відповідальність за це лежить на правих політичних силах у країні і за кордоном, тому що вони знали, що вони можуть втрачати. Вони знали, що Еквадор має важливе значення і відчайдушно не хочуть визнати свою поразку", - заявив Корреа.

Нагадаємо, вибори президента Еквадору відбулися 2 квітня. Перемогу на них, за даними Національної виборчої комісії, здобув кандидат від правлячої соціалістичної партії Ленін Морено, який набрав більше 51% голосів. Водночас його противник від правих опозиційних сил, бізнесмен і банкір Гільєрмо Лассо оскаржує ці результати, посилаючись на дані екзит-полів. Лассо заявив про свій намір домагатися перерахунку голосів.