ua en ru

Президент Чехії закликав готуватися до хвилі мігрантів з України

Президент Чехії закликав готуватися до хвилі мігрантів з України Фото: Мілош Земан

На думку Земана, українці "в стані асимілюватися" у Чехії

Президент Чехії Мілош Земан закликав співвітчизників готуватися до хвилі мігрантів з України. Про це він заявив в інтерв'ю інтернет-порталу чеської газети Blesk, передає "Радіо Прага".

За словами Земана, Чехії варто бути готовою до великої хвилі мігрантів з України, які на відміну від мусульман, "в стані асимілюватися".

Також Президент Чехії з посиланням на начальника Генштабу Йозефа Бечваржа повідомив, що армія готова відправити 1,5 тис. військовослужбовців для охорони кордонів, щоб не допустити масового проникнення на територію Чеської Республіки нелегальних мігрантів.

"Вас сюди ніхто не кликав. Якщо вам у нас не подобається, то їдьте!", - звернувся до знаходяться в Чехії біженцям Земан.

"Ці люди повинні поважати правила життя у нас, - додав він. - Краще ми допоможемо їм на території їх країн".

Нагадаємо, за даними Міжнародної організації з міграції (МОМ), до трійки найбільш привабливих країн для українських трудових мігрантів потрапили Польща, Німеччина та Італія. За ними слідує Росія, кількість бажаючих влаштуватися на роботу в якій знизилося у порівнянні з 2011 роком на 6%. Замикають цей список Канада і Чехія.