ua en ru

Президент Азербайджану в ООН закликав зупинити "вірменський фашизм і терор"

Президент Азербайджану в ООН закликав зупинити "вірменський фашизм і терор" Фото: Ільхам Алієв (president.az)

Вірменія проводить "політику етнічної чистки" стосовно азербайджанців, вважає Ільхам Алієв

Міжнародне співтовариство повинно зупинити "вірменський фашизм і терор". Про це заявив президент Азербайджану Ільхам Алієв під час виступу на Генеральній асамблеї ООН, передає телеканал "112 Україна".

"Міжнародне співтовариство повинно зупинити вірменський фашизм і терор. Азербайджан буде захищати своїх громадян. Якщо вірменські військові провокації триватимуть, ми знову покараємо агресора, як це було зроблено у квітні 2016 року", - сказав Алієв.

За його словами, Вірменія проводить "політику етнічної чистки" стосовно азербайджанців. Алієв вважає, що на Вірменію повинні накласти міжнародні санкції.

"Протягом 24 років Вірменія ігнорує резолюції Ради безпеки ООН і, на жаль, не несе покарання за це", - заявив президент Азербайджану.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Вірменії Едвард Налбадян заявив, що Єреван в рамках карабахського врегулювання обговорює з Азербайджаном повернення тих територій, які не будуть представляти загрози для Карабаху.

Загострення карабахського конфлікту між Вірменією та Азербайджаном відбулося у квітні 2016 року. Тоді сталися бойові зіткнення із застосуванням авіації і артилерії, у розв'язці конфлікту сторони звинуватили одна одну. Пізніше в Баку і невизнаній "Нагірно-Карабахської Республіці" заявили про досягнення угоди про припинення вогню.