ua en ru

У Вірменії припускають повернення Азербайджану частини територій

У Вірменії припускають повернення Азербайджану частини територій Фото: танк в Нагірному Карабасі (Uxío Cerecedo flickr.com)

Йдеться про території, які не будуть представляти загрози для Карабаху

Вірменія в рамках карабахського врегулювання обговорює з Азербайджаном повернення тих територій, які не будуть представляти загрози для Карабаху. Про це заявив міністр закордонних справ Вірменії Едвард Налбадян, передає "Інтерфакс".

Він зазначив, що про інші подробиці повідомити не може, оскільки переговори можуть провалитися.

Нагадаємо, загострення карабахського конфлікту між Вірменією та Азербайджаном відбулося в квітні 2016 року. Тоді сталися бойові зіткнення із застосуванням авіації і артилерії, у розв'язці конфлікту сторони звинуватили одна одну. Пізніше в Баку і невизнаній "Нагірно-Карабахській Республіці" заявили про досягнення угоди про припинення вогню.

Відзначимо, в липні 2017 армія Азербайджанської Республіки завдала точкові удари по вірменській армії, яка була приведена в бойову готовність. В результаті операції азербайджанської армії, проведеної на лінії фронту в напрямку Фізулі-Ходжавенда (велика частина цього району фактично контролюється "Нагірно-Карабахською Республікою"), знищено велику кількість живої сили, виведені з ладу кілька одиниць бойової техніки і об'єкти військової інфраструктури.