ua en ru

Президент Азербайджану 17-18 листопада 2013 р. з офіційний візитом відвідає Україну

На запрошення Президента України Віктора Януковича 17-18 листопада 2013 р. в Україні з офіційним візитом перебуватиме Президент Азербайджанської Республіки Ільхам Алієв. Про це повідомляє прес-служба Президента України.

У ході зустрічі Віктора Януковича з Ільхамом Алієвим планується обговорити питання поглиблення українсько-азербайджанського політичного діалогу на найвищому рівні, розширення двостороннього співробітництва на пріоритетних напрямах взаємодії, реалізації спільних проектів у галузях енергетики та інфраструктури, а також у військово-технічній сфері.

Важливим елементом візиту стане проведення четвертого засідання ради Президентів України та Азербайджанської Республіки. Цей захід покликаний сприяти подальшому наповненню стратегічних українсько-азербайджанських відносин конкретним прагматичним змістом. За підсумками засідання ради передбачено укладення підсумкового протоколу.

У рамках візиту Президента Азербайджанської Республіки в Україну також планується підписання низки двосторонніх документів, зокрема у зовнішньополітичній, сільськогосподарській, культурно-гуманітарній та міжрегіональній сферах взаємодії.

Програмою візиту також передбачені зустрічі Президента Азербайджанської Республіки Алієва з прем'єр-міністром України Азаровим та головою Верховної Ради України Рибаком.