ua en ru

Президент АУБ Сугоняко обраний віце-президентом Центрально-Євразійської банківської федерації

На перших загальних зборах, які пройшли в м.Баку (Азербайджан) 27 травня 2011 р., банківські асоціації Азербайджану, України, Туреччини, Грузії, Киргизстану і Таджикистану створили Центрально-Євразійську банківську федерацію (ЦЕБФ). Про це повідомляє пресслужба Асоціації українських банків.
Президентом Центрально-Євразійської банківської федерації був обраний президент Асоціації банків Азербайджану Е.Ісмаїлов, віце-президентами Федерації обрані глави банківських асоціацій України і Туреччини - А.Сугоняко та Г.Айдин.
Також засновники розробили і затвердили бюджет організації на 2011-2012 рр., визначили найближчі завдання виконавчого апарату, розглянули інші питання організаційного та практичного характеру.
Засновники ЦЕБФ підписали спільну декларацію, в якій окреслено основні цілі та напрямки її діяльності. Зокрема, керівники банківських асоціацій шести країн задекларували прагнення до посилення регіонального ділового співробітництва та розвитку фінансово-банківських відносин, для чого планується: поглиблювати взаємовигідне співробітництво між банківськими асоціаціями держав регіону; сприяти розвитку торговельно-економічного, виробничого, науково-технічного та інвестиційного співробітництва господарюючих суб'єктів держав регіону; підтримувати банки та інші кредитні організації держав регіону у проведенні ними валютно-кредитної політики на основі міжнародних стандартів.
У декларації також зазначено, що протягом 2011-2012 рр. діяльність федерації буде спрямована на: формування передумов для розширення високоякісного банківського супроводу руху товарів, послуг і капіталів на економічному просторі держав регіону; встановлення прямих кореспондентських відносин між банками країн регіону; обмін поточною фінансово-економічної та банківської інформацією, нормативно-правовими актами; організацію взаємного обміну професійним досвідом, включаючи навчання персоналу.