ua en ru

Президент Філіппін заявив про звільнення міста Мараві від ісламістів

Президент Філіппін заявив про звільнення міста Мараві від ісламістів Фото: президент Філіппін Родріго Дутерте (wikipedia.org )

Філіппінська влада намагалася вибити ісламістів із міста з 23 травня

Президент Філіппін Родріго Дутерте заявив про звільнення Мараві від ісламістів, які захопили це місто на півдні країни п'ять місяців тому. Про це повідомило видання The Straits Times.

"Пані та панове, я проголошую місто Мараві вільним від терористичного впливу. З цього починається відновлення", - заявив президент.

Зазначається, що він відвідав місто всьоме з початку зіткнень.

Влада вибивала ісламістів із міста з 23 травня, коли була зроблена спроба захопити лідера бойовиків Існілона Хапілона, що присягнув на вірність терористичному угрупованню "Ісламська держава" (ІДІЛ).

Про його ліквідацію філіппінські військові повідомили напередодні, 16 жовтня.

За даними видання, за час конфлікту в Мараві загинуло понад тисячу людей, серед них цивільні, урядові військові і бойовики, понад 400 тис. людей були змушені тікати з міста.

Представник військових генерал-майор Рестітуто Паділла заявив, що бойовиками, які залишилися в регіоні, імовірно, командує Махмуд Ахмат, який, з його слів, не становить такої ж великої загрози, як Хапілон.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Філіппіни видадуть Сполученим Штатам Америки обвинуваченого у підготовці масштабного терористичного акту ІДІЛ Рассела Саліка.