ua en ru

Презентований у Києві Renault Arkana будуть виробляти на ЗАЗ

Презентований у Києві Renault Arkana будуть виробляти на ЗАЗ Фото: Renault Arkana (renault.ua)
Автор: РБК-Украина

Запуск виробництва моделей Renault в Запоріжжі сприйняли як початок відродження українського автомобілебудування

Новий купе-кросовер Renault Arkana буде проводитися на модернізованих потужностях "Запорізького автомобільного заводу".

Про це повідомили в прес-службі ЗАЗ.

"На ЗАЗ розгорнута система контролю якості виробництва "Alliance Production Way" (APW), відповідно до якої автомобілі групи Groupe Renault збираються в більш ніж 130 країнах. Вироблені в Україні автомобілі будуть європейської якості", - зазначають на підприємстві.

Renault Arkana - кросовер компанії Renault, модель 2019 року. Автомобіль створений на модернізованій платформі В0, і є родичем Renault Duster.

Зазначається, що Renault Arkana оснащується абсолютно новим турбо двигуном TCe150 об'ємом 1,33 л турбо (150 к. с., крутний момент – 250 Нм) і бензиновим атмосферним двигуном SCe114, об'ємом 1,6 л (потужність - 114 к. с., крутний момент - 156 Nm). В парі з ними буде пропонуватися механічна трансмісія або варіатор.

Повний привід буде доступний як з механічною коробкою перемикання передач, так і з варіатором. Витрата палива місто/траса - 9,1/6,1 л на 100 км. Розгін до 100 км/год за 10,5 с. Автомобіль представлений в 7 кольорах.

Запуск виробництва моделей Renault в Запоріжжі сприйняли як початок відродження українського автомобілебудування.

Як відомо, у 2019 році лінії ЗАЗ по випуску легкових машин були законсервовані, підприємство перебувало у складному становищі.

У 2020 році за запитом Groupe Renault на заводі провели масштабну модернізацію виробничих потужностей. На ЗАЗ стверджують, що технічно готові розширити обсяги виробництва, орієнтуючись на запити ринку.

"Виробництво автомобілів Renault - перший проект такого рівня в Україні після тривалої перерви. Ми дуже пишаємося тим, що саме ЗАЗ став партнером провідного світового автовиробника. Сьогодні підприємство має у своєму розпорядженні усі технічні можливості, щоб забезпечити високі стандарти якості автомобілів Renault та їх відповідність очікуванням автолюбителів в Україні. Ми віримо, що новий позашляховик Renault Arkana, зроблений в Україні, виправдає очікування автомобілістів і буде користуватися великою популярністю", - повідомив голова правління ПАТ "ЗАЗ" Микола Євдокименко.

Нагадаємо, ПАТ "Запорізький Автомобілебудівний Завод" - найбільший виробник автомобілів в Україні. Підприємство здатне повномасштабно виробляти легкові автомобілі, легку комерційну техніку, вантажні автомобілі та автобуси.

У різні роки "ЗАЗ" співпрацював з Daimler AG, Opel, GM, KIA, Chery. За два десятиліття з конвеєра підприємства зійшло понад 1 000 000 одиниць автомобільної техніки.

Groupe Renault - займається виробництвом автомобілів з 1898 року і представлена на ринках 134 країн. У 2019 році група реалізувала 3,8 млн автомобілів. Володіє брендами: Renault, Dacia, Renault Samsung Motors, Alpine.

З 2017 року Renault Groupe Renault мажоритарний акціонер "АВТОВАЗ" і власник бренду LADA. Groupe Renault є частиною Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance.