ua en ru

Презентація Apple: аналітики FT сумніваються в перспективах нового iPhone SE

Презентація Apple: аналітики FT сумніваються в перспективах нового iPhone SE Фото: техніка виробництва Apple (AIN.ua)

За прогнозом RBC, продажі нового iPhone SE можуть становити 15-20 мільйонів штук у поточному році

Американська корпорація Apple Inc. [AAPL.O] представить сьогодні iPhone SE із чотиридюймовим екраном і того ж розміру, що і представлений у 2012 році iPhone 5. Поряд з новою начинкою, включаючи Apple Pay, "яблучний" смартфон отримає кращі камеру і процесор, пише видання Financial Times.

Як зазначає FT, випуск нового iPhone відбувається в незвичайний час.

Перший подібний "яблучний" смартфон вийшов у січні 2007. Згодом нові моделі Apple з'являлися кожен червень аж до 4S у 2011, коли випуск новинок перекочував на осінь.

На думку аналітика Above Avalon Ніла Сібарта, відхід Apple від традиції є "визнанням того, що тренди продажів iPhone зараз дещо відрізняються від очікуваних менеджментом".

Ціна нових телефонів може скласти 400-500 доларів, що нижче цін на інші моделі компанії, проте на порядок вище за вартість продукції конкурентів. Так, флагманський смартфон компанії Xiaomi Mi5 продається за 260 доларів.

"Кілька більш агресивна цінова політика може відкрити багато можливостей", - зауважила виданню експерт Kantar Кароліна Міланезі.

Презентація Apple: аналітики FT сумніваються в перспективах нового iPhone SE

Фото: стаття Financial Times про новий iPhone 5 SE

За даними Kantar Worldpanel ComTech, лише третина покупців телефонів у США задоволена екраном менше п'яти дюймів, натомість більш великі екрани приваблюють понад половину покупців. Бен Бажарін із Creative Strategies оцінює потенційний попит на чотиридюймові моделі у 15% ринку.

Остання спроба Apple домогтися успіху в середовищі чутливіших до ціни покупців відбулася у 2013, коли "яблучна" компанія випустила iPhone 5c у пластиковому корпусі. Спочатку нова модель була не дуже популярною, але навесні її продажі росли.

Аналітики RBC вважають, що випуском нової моделі Apple хоче скоротити цикл оновлення смартфонів, який виріс за останню пару років із 23 до 27 місяців. У RBC прогнозують, що продажі нового iPhone SE можуть скласти в поточному році 15-20 мільйонів штук (при загальному прогнозі продажів iPhone у 2016 році понад 220 млн).

Як зазначається, презентація Apple проходитиме у значно меншому приміщенні, ніж це відбувалося на презентаціях попередніх iPhone. Згідно з очікуваннями FT, цей захід може виявитися досить скромним.

Нагадаємо, напередодні Apple розмістила бонди на 3,5 мільярда доларів.