ua en ru

Прес-служба Назарбаєва спростувала інформацію про те, що він госпіталізований в клініку Німеччини

Прес-служба президента Казахстану офіційно спростувала інформацію про те, що Нурсултан Назарбаєв госпіталізований і перебуває у важкому стані, передає РБК.

Якщо він і відвідав клініку в Німеччині в ході свого офіційного відпустки, то, швидше за все, мова йде просто про обстеження, відзначають в прес-службі, обмежуючись таким коментарем.

Раніше сьогодні німецькі ЗМІ повідомили, що Назарбаєв перебуває на лікуванні в одній з лікарень Німеччини. За інформацією німецького таблоїду Bild, казахстанський лідер перебуває в медичному центрі університету Гамбург-Еппендорф. Причина госпіталізації Назарбаєва невідома.

Представник клініки відмовився від коментарів, а також спростував інформацію газети про особливі заходи безпеки, введені в медичному центрі. У посольстві Казахстану в Берліні повідомили, що глава держави у відпустці і "може перебувати де завгодно", передає Reuters.

Агентство зазначає, що повідомлення про госпіталізацію Назарбаєва викликали зростання вартості ринкових фінансових інструментів, що захищають інвесторів від можливих втрат за казахстанським активів. Так, котирування 5-річних CDS (кредитно-дефолтних свопів) на держоблігації Казахстану зросли на 4 базисних пункти (б.п.) - до 169 б.п.