ua en ru

Прес-служба Іванющенко спростувала зв'язок з київським метрополітеном

Поширені в ряді інтернет ЗМІ повідомлення про зв'язок колишнього народного депутата України Юрія Іванющенка з компанією "Укррослізинг", яка постачала вагони Київського метрополітену, не відповідає дійсності. Подібне неправдиве повідомлення неназвані джерела вже поширювали півроку тому, не надавши жодного підтвердження. Про це заявляє прес-служба Юрія Іванющенка.

"Шановні колеги. У ряді інтернет ЗМІ сьогодні з'явилася "качка", яку анонімні джерела вже поширювали півроку тому. Перевірка правоохоронних органів підтвердила, що повідомлення від початку і до кінця вигадана. Втім, автори публікації навіть не намагалися навести хоч якісь докази зв'язку "Укррослізинга" з Юрієм Іванющенко. Весь матеріал побудований виключно на оціночному судженні анонімного автора. Мабуть, хтось зацікавлений у тиражуванні, неодноразово спростованою, однозначно неправдивої інформації", - йдеться в заяві.

У прес-службі звертають увагу, що публікуючи завідомо неправдиву інформацію, українські ЗМІ дискредитують себе в очах читачів.

"Якщо хтось із завидною завзятістю поширює вже спростовані на всіх рівнях чутки, неважко зробити висновок, що ми маємо справу з замовленням", - констатують в прес-службі.

Представники екс-нардепа в черговий раз закликали українські ЗМІ не займатися поширенням наклепу, порушуючи тим самим не тільки правила журналістської етики, але і законодавство України. "Ми завжди готові надати повну інформацію та будь-які коментарі, що цікавлять журналістів питань. Не довіряйте чуткам, перевіряйте інформацію", - підкреслили в прес-службі Юрія Іванющенка.