ua en ru

Прес-секретар Президента України закликала правоохоронців сприяти роботі журналістів під час голосування 28 жовтня

Прес-секретар Президента України Віктра Януковича, керівник Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів Дарія Черпак закликала правоохоронців максимально сприяти роботі журналістів у день голосування 28 жовтня, повідомляє прес-служба голови держави.

"Необхідно зробити все для того, щоб представники мас-медіа, які висвітлюють вибори Верховної Ради України, могли зробити це вільно та без перешкод", - заявила Чепак.

Вона також підкреслила: "Міжвідомча робоча група, яка діє в рамках програми "Відкрита розмова", триматиме на контролі всі заяви щодо перешкоджання професійній діяльності журналістів, які висвітлюють виборчий процес".

Чепак нагадала, що 22 жовтня учасники "Відкритої розмови" звернулися до голови Центральної виборчої комісії (ЦВК) Володимира Шаповала з проханням визначити серед членів ЦВК координатора, який сприятиме оперативній роботі зі ЗМІ під час виборів.

Читайте також: МВС доручило керівникам регіональних відділень міліції сприяти роботі міжнародних спостерігачів на виборах