ua en ru

Прес-конференція Савченко: онлайн-трансляція

Прес-конференція Савченко: онлайн-трансляція Фото: Надія Савченко

Прес-конференція Надії Савченко проходить сьогодні, 2 серпня 2016 року, онлайн-трансляцію, якої можна дивитися на РБК-Україна.

Про першій великій прес-конференції, яку дає нардеп від "Батьківщини", Надія Савченко повідомила на своїй сторінці у Facebook.

Влада Кремля хай іде "кобилі в тріщину", - Савченко

Українська льотчиця, народний депутат Надія Савченко досить грубо висловилася на адресу Кремля.

"Яким би важким ні наш український шлях - ми вистоїмо, виграємо і переможемо. А влада Кремля, з її імперським замахом на територію України, щоб ходив "кобилі в тріщину"", - сказала Савченко.

Савченко має намір переписати Конституцію України

"На найближчих виборах громадяни вибирають 100 народних обранців, завдання яких написати Конституцію України в закритому режимі на розумно обмежений термін - за типом анклаву при обранні Папи Римського. Ці обранці вибираються без права надалі будь-коли бути обраними до влади", - заявила парламентарій .

"Після написання Конституції з блочними законами вони виносяться на референдум", - заявила Савченко.

За її словами, в Конституції має бути прописано:

1) Створення самоврядування адміністративних одиниць України з економічних принципам виживання і розвитку інфраструктури, але не принципам історичних, культурних або релігійних уподобань. Тут українцям ділити нічого: історія у нас одна, культура загальна, а релігія у кожного своя.

2) Муніципальна поліція, слідство і загони територіальної оборони місцеві з правом вільного носіння зброї - право вільного володіння зброєю для всіх громадян на місцях.

3) Суди і прокуратура - місцеві, з правом затвердження громадою на народних слуханнях кандидатур при виборі суддів і прокурорів, народним контролем судом присяжних судових процесів. Один всеукраїнський суд з правом апеляції в адміністративних і кримінальних справах

4) Армія: зовнішня, внутрішня розвідка і прикордонники в армії - державні.

5) Законотворчий орган - народна влада, куди делегуються обрані представники від місцевих виборів в кожній адміністративній одиниці України за виборчим законом, прописаним в Конституції, і з правом громадян міняти представника в народні ради.

6) Уряд України - найняті народом в представництві народного ради фахівці, вчені відповідних галузей для виконання економічно розрахункових робіт з розвитку галузі без будь-яких підпорядкованих їм міністерств.

7) Президент України - символічна виборча посаду з напрямком на зовнішні відносини, як візитна картка України, лідер нації з повноваженнями головнокомандувача в разі війни.

Савченко вважає, що парламент "деручи глотки за українську мову" розхитав відносини між українцями

"Майже всі теле-, радіоканали, як майже і всі депутати ВР куплені олігархами. Тому" клали "вони на закон про все українське в ЗМІ. Все, що змогли зробити своїй недолугої риторикою, так це розхитати взаємини між українцями в такий непростий час. так само, як і непродуманої декомунізацією, розпочатої з запізненням в 25 років і витратою на неї великих коштів під час економічної кризи ", - заявила Савченко.

Савченко заявила, що готова до переговорів з ватажками ДНР і ЛНР

"Я готова працювати і я вже тисячу разів заявляла про це, я готова туди їхати. З прикриттям, без прикриття я готова їхати туди, щоб був результат", - повідомила парламентарій.

За політизовану війну ви відповісте так само, як і за Майдан - нардеп

Надія Савченко заявила, що за військові злочини повинні відповідати генерали, а не солдати армії, які зараз в СІЗО.

"Не хочуть чути, тому що вони ж стверджували і довели: ніяких котлів не було. Я бачила матеріали секретних розслідувань і говорила з хлопцями, яким не треба стверджувати і доводити. вони там були. і вони знають, що котли були і знають, хто в цьому винен. і ви, виродки, не вічні. за цю саму політизовану в історії людства війну ви відповісте так само, як і за Майдан", - заявила Савченко

Також вона зазначила, що під час війни "ваш бізнес з ворогом Росією продовжує працювати".

"Жоден шоколадний завод не був замінений на патрони, народ нагадує армію по 5 грн, як і зараз нагадує захист незалежних ЗМІ. Що волонтери, а не Оборонпром забезпечують наших солдатів на фронті. За те, що нам допоміг весь світ, а українська влада примудрилася все перепаскудіть і зганьбити славне ім'я українського народу ", - сказала вона.

Шлях революції нам теж підходить, - Надія Савченко

За словами нардепа, українці дозріли для чітких і рішучих дій.

"Шлях революції нам теж підходить. Діємо! Наша Україна в наших руках! ", - заявила Савченко.

Влада каже про воєнний стан, боячись чергового майдану, - Савченко

За її словами, в країні війна, а не АТО, "не громадянська, а з Росією".

"Чому 2 роки українська влада говорила, що у нас АТО, а тепер хоче ввести воєнний стан? Тому що під час АТО не обов'язково розривати власні бізнес відносини з Росією, а ось після війни з ворогом треба. Чому зараз вони хочуть узгодити і називати війну війною? Тому що невдоволення народу українською владою зростає і можливі перевибори або черговий Майдан", - заявила Савченко.

Савченко оголосила голодування

Нардеп Надія Савченко оголошує голодування на знак протесту проти бездіяльності у визволенні полонених.

"З сьогоднішнього дня я знову оголошую голодування на бездіяльність які перебувають при владі всього світу зі звільнення украііінцев з полону. Голодування буду тримати до дня позитивного результату", - заявила Савченко.

Варто відзначити, що в ув'язненні на території РФ Савченко оголошувала голодування кілька разів.