ua en ru

На подолання наслідків конфлікту на Донбасі буде потрібно понад 10 років, - МінАТО

На подолання наслідків конфлікту на Донбасі буде потрібно понад 10 років, - МінАТО Фото: Вадим Черниш (УНІАН)

Черниш розповів про боротьбу з наслідками конфлікту на Донбасі

На подолання наслідків збройного конфлікту на Донбасі потрібно понад 10 років. Про це в інтерв'ю "Цензор.НЕТ" розповів міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш.

"Ми готуємося до повернення на ті території... Наслідки конфлікту з Російською Федерацією за один рік чи за десять років не подолаєш. Тільки культурна інтеграція східних регіонів (навіть контрольованих) в єдиний простір України займає десятиліття", - зазначив Черниш.

За його словами, росіяни на окупованому Донбасі "виховують суспільство на ненависті і протистоянні будь-якому способу інтеграції в Україну".

"Після того, як ми отримаємо контроль, уявіть собі, як слід працювати з поколінням, яке зараз зростає не в українському суспільстві, роз'єднане", - додав Черниш.

Нагадаємо, раніше заступник голови МінАТО Георгій Тука заявив, що жителі Донбасу, які виїхали в Росію, не можуть інтегруватися в російське суспільство. На його думку, Росія має намір репатріювати людей на територію, де сама проводить політику випаленої пустелі.