ua en ru

Премію "Вибір Року-2013" серед українських коньяків отримав "Шустов"

У Києві відбулася церемонія нагородження премією "Вибір Року 2013". Щорічно в рамках конкурсу саме споживачі визначають ті бренди, які стали улюбленими, підтвердили свою якість і виправдали довіру. За результатами народного голосування кращим українським коньяком серед десятків інших став "Шустов".

Історія торгівельної марки бере свій початок з 1863 року. Благородний напій створюється на Одеському коньячному заводі за класичною французькою технологією - з власних коньячних спиртів і витримується в дубових бочках. Всі численні етапи виробництва коньяку (від закладки виноградників до розливу коньяку по пляшках) відбуваються на одній території - в Одесі.

У кожній пляшці коньяку Шустов купаж із спиртів віком від 36 місяців до 50 років. Шустовские коньячні спирти витримуються в дубових бочках, де набувають багатий золотисто-коричневий колір. Сьогодні в цехах витримки Одеського коньячного заводу зберігається найбільший запас коньячних спиртів - більше 15-ти тисяч бочок. Це найбільший фонд коньячної галузі України. Тут можна знайти і дуже старі спирти, выкуренные ще в 1966-му році. Неважко підрахувати, що їх вік становить майже 50 років.
За результатами всеукраїнського дослідження "Вибір Року 2013" саме "Шустов" українці назвали "кращим вітчизняним коньяком року".

"Сьогодні ми продовжуємо традиції Шустова, який першим в Україні почав виробляти коньяк. Це велика честь і велика відповідальність. «Шустов» - напій з історією і бренд, який несе в собі глибоку філософію. Нам дуже приємно, що в ювілейний 150-й рік справи Шустова українці назвали «Шустов» найкращим українським коньяком, це символічно і заслужено", - зазначила директор Одеського Коньячного заводу Ілона Надводская.

Вже цієї зими познайомитися зі славною історією династії Шустовых отримає можливість кожен бажаючий - в Одесі відкрито перший в Україні Музей коньячної справи. Тут можна буде познайомитися з мистецтвом створення справжнього коньяку, а також продегустувати його кращі зразки старовинних підвалів.