ua en ru

Прем'єр-міністром Сербії вперше стане жінка

Прем'єр-міністром Сербії вперше стане жінка Фото: Ана Брнабіч (dw.com)

Президент Сербії доручив сформувати уряд Ані Брнабіч

Президент Сербії Олександр Вучич доручив сформувати уряд міністру державного управління та місцевого самоврядування Ані Брнабіч. Про це повідомляє BBC.

Після затвердження її кандидатури парламентом Брнабіч стане першою жінкою на посаді прем'єра країни, яка до того ж відкрито зізнається у своїй гомосексуальності.

"Я вірю в те, що вона володіє всіма необхідними навичками і особистими якостями. І я переконаний, що вона буде багато працювати", - заявив Вучич.

Брнабіч подякувала президентові і заявила, що готова розпочати роботу над формуванням уряду.

"Якщо парламент затвердить мене, я очолю уряд з усією відповідальністю та відданістю і буду виконувати свою роботу з честю і любов'ю", - пообіцяла вона.

Як відзначає видання, більшість у сербському парламенті у прибічників Вучича і партнерів очолюваної ним партії по коаліції.

Водночас Брнабіч офіційно не входить до складу жодного з політичних об'єднань, однак неодноразово заявляла про свої симпатії до Демократичної партії.

41-річна Брнабіч вчилася в Університеті Нортвуда в Мічигані, а також отримала ступінь MBA в британському Університеті Халла.

Нагадаємо, на дострокових парламентських виборах в Косово перемогла "Коаліція пістолетів", до якої входять колишні польові командири "Визвольної армії Косова".