ua en ru

На дострокових парламентських виборах в Косово перемогла коаліція албанців

На дострокових парламентських виборах в Косово перемогла коаліція албанців Фото: один з лідерів коаліції Рамуш Харадінай (lajmi.net)

Центральний виборчий комітет Косово опрацював понад 99% голосів

За попередніми результатами на дострокових парламентських виборах в Косово перемогла "Коаліція пістолетів", в яку входять колишні польові командири "Визвольної армії Косова". Про це повідомляє ABC News.

"Майже повні результати на національних виборах у Косово показують, що коаліція албанських екс-лідерів війни за незалежність від сербських військ у 1998-1999 роках отримала третину голосів виборців", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, Центральна виборча комісія повідомила в понеділок увечері, що коаліція колишніх бунтівників отримала 34,05% після підрахунку 99,28% голосів.

Так, остаточні результати для нового 120-місцевого парламенту очікуються в кінці тижня. 20 місць в парламенті зарезервовані для етнічних сербів та інших меншин.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 11 червня 2017 року в Косово проходили дострокові парламентські вибори. У травні президент Косово Хашим Тачі оголосив дострокові парламентські вибори після того, як парламент висловив недовіру уряду.

Повідомляється, що за недовіру уряду Іси Мустафи проголосували 78 із 120 депутатів, поклавши кінець коаліції "Демократичної ліги Косово", лідером якої є Мустафа, і "Демократичній партії" президента Хашима Тачі.