ua en ru

Прем'єр Японії закликав Китай і Росію посилити тиск на КНДР

Прем'єр Японії закликав Китай і Росію посилити тиск на КНДР Фото: Сіндзо Абе (flickr.com/nato)

США і Японія хочуть, щоб Китай і РФ знизили фінансові потоки в країну

Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе закликав Китай і Російську Федерацію посилити тиск на Північну Корею (КНДР). Про це повідомляє Bloomberg.

"Ми докладаємо послідовні зусилля для вирішення північнокорейської проблеми мирним шляхом, але Північна Корея проігнорувала це повністю і загострила ситуацію одностороннім чином. Міжнародне співтовариство, починаючи з Китаю та Росії, має серйозно ставитися до цього очевидного факту і посилювати тиск", - заявив Абе.

Згідно з інформацією видання, прем'єр Японії закликав Китай і РФ зробити більше, щоб зупинити КНДР після повторного запуску міжконтинентальної балістичної ракети. Абе, виступаючи перед журналістами після телефонної розмови із президентом США Дональдом Трампом, повідомив, що глави досягли згоди: для пом'якшення загрози з боку КНДР буде потрібно більше дій.

Так, США і їхні союзники прагнуть, щоб Китай і РФ, на частку яких припадає основна частина торгівлі КНДР, відрізали фінансові потоки в країну, а Пекін і Москва підштовхували обидві сторони до компромісу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що постійний представник США при ООН Ніккі Хейлі заявила, що проводити екстрені засідання Ради безпеки з дій Північної Кореї безглуздо і закликала Китай до більш активних дій.