ua en ru

Прем'єр Японії допустив військове вирішення конфлікту з КНДР

Прем'єр Японії допустив військове вирішення конфлікту з КНДР Фото: Сіндзо Абе (bundesregierung.de)

Сіндзо Абе підтримав Трампа в допустимості війни з КНДР

Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе підтримав позицію президента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа про можливість військового вирішення проблеми Північної Кореї. Про це повідомляє Reuters.

Повідомляється, що Абе заявив, всі можливі варіанти впливу на Пхеньян "знаходяться на столі".

"Ми підтримуємо позицію президента Трампа щодо того, що відносно Північної Кореї всі варіанти лежать на столі", - сказав прем'єр Японії на спільній прес-конференції з Трампом.

Крім того, Трамп раніше неодноразово заявляв, що США в крайньому випадку готові піти на застосування військової сили проти КНДР.

Трамп заявив, що США більше не будуть терпіти "провокації КНДР".

Нагадаємо, раніше Трамп заявив, що готовий провести переговори з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином, щоб уникнути загострення конфлікту навколо Корейського півострова.

"Я готовий сісти для переговорів, з ким тільки вважати необхідним. Я не думаю, що це ознака сили або слабкості. Я думаю, що сідати за стіл переговорів з людьми - це не так уже й погано. Тому я, безумовно, готовий це зробити (зустрітися з Кім Чен Ином, - ред.). Але подивимося, як воно буде. Поки рано говорити про це ", - сказав Трамп.